NUWE! XPressEntry HealthCheck Workplace & COVID-19 Screening. KLIK HIER om meer te leer.

blogs

Moenie die RFID-lyn oorsteek nie

moenie die lyn oorsteek nie

'N Kliënt het gevra of ons 'n passiewe UHF RFID-stelsel (Ultra-High Frequency Radio Frequency Identification) kan gebruik om te monitor of werknemers sekere lyn in hul pakhuis gekruis het. As gevolg van die bedryf waarin hulle was, kon hulle steil boetes beoordeel word wanneer ongemagtigde mense in beperkte gebiede betree het. Nadat ek oor hierdie versoek van my ingenieurs gehoor het, het ek gespring omdat dit my die geleentheid gegee het om op werklike, eerlike goedheid, wiskunde werk te doen.

In my vorige lewe as PhD-student aan UC San Diego was ek bevoorreg om elke dag op wiskundeprobleme te kan werk. In my huidige posisie as hoof uitvoerende beampte van Telaeris is die geleenthede om hoër wiskunde te gebruik egter min en ver tussen. Maar seun - het ek ooit wiskunde lief! En omdat ons die probleem vir ons kliënte opgelos het, kry jy die oplossing gratis, net deur te lees.

As ons eers na ons kliënt se probleem kyk, besluit ons dat weens die hoë plafonne in die pakhuis die leser antennas in die vloer gemonteer het.

Die vraag wat ons moes beantwoord was dit:

Hoe ver van die lyn moet die RFID-leser geïnstalleer word?

RFID energie kegel

Ons het wye RFID antennas gekies, om die aantal antennas wat gebruik sou word, te verminder. Elke antenna het balkbreedte van 45 grade gehad. As werkerswapens rondom die nek gedra word, moet die kentekens oor 4-voete bokant die grond hang. Dit is waar die wiskunde ingaan. Ons moet 'n reeks vergelykings opstel om die afstand X te bereken van die lyn wat die leser geïnstalleer moet word. Die diagram word hieronder getoon.

Math Setup

Ek het dertig jaar teruggekeer na my trigonometrie klas by La Salle High School in Pasadena met mnr. Uejima, ek het 'n paar feite onthou. Gegewe een kant en een hoek van 'n regter driehoek, is dit moontlik om op te los vir alle ander kante of hoeke.

Eerstens moet ons die hoek α kry. Omdat α + θ 'n regte hoek (90 °) is en ons weet dat die volle balkwydte 45 is, kan ons vir α oplos met die volgende vergelykings.

meetkunde

Dan kom uit die donker resesse van my kop 'n akroniem uit en roep uit "TOA ... .TOA ... TOA" - raaklyn is gelykop oorkant die aangrensende! Hiermee kon ek die vergelykings opstel om direk vir die afstand X op te los.

Trigonometrie

Natuurlik, wanneer ons dit op skool gebruik, het ons 'n trigtafel agter in ons wiskundeboeke gehad. Vandag het ek net my selfoon gevra "wat is die raaklyn van 67.5 grade" en is beloon met die waarde vir my berekeninge.

Die antwoord vir die afstand van die lyn word bereken 1.66 voete of 20 duim weg van die lyn af. Dit maak die moenie oorsteek nie sone eerder streng en goed vervat.

Ek is lief vir die feit dat ons net met 'n bietjie wiskunde en gesonde verstand vinnig kan karakteriseer hoe 'n stelsel teoreties moet optree. Dit beteken natuurlik nie die passiewe manier nie RFID kan weerspieël en weiering, maar sommige probleme kan net opgelos word met toetse in die veld.

Die volgende keer wat ons in wiskunde kom, hoop ek om multi-veranderlike optimalisering van real-time liggingstelsels te bespreek. Maar een of ander manier dink ek ek sal 'n veel kleiner gehoor vir daardie artikel hê!

Kommentaar

  1. Steve sê:

    Dave,
    Ek geniet regtig jou nuusbrief en belangriker vir die grootste deel. Ek verstaan ​​wat jy sê. So as jy probeer om die ondergeskoolde onder opvoeding te onderrig, slaag jy daarin. Hoop dit vind jy en jou stam alles goed.
    Steve

Laat 'n boodskap

*

e-pos inskrywing

Kry die nuutste opdaterings direk na u inkassie gestuur