blogs

Moenie die RFID-lyn oorsteek nie

moenie die streep oorsteek nie

'N Klant het gevra of ons 'n passiewe UHF RFID-stelsel (Ultra-High Frequency Radio Frequency Identification) kan gebruik om te monitor of werknemers 'n sekere lyn in hul pakhuis oorskry. Vanweë die bedryf waarin hulle gewerk het, kan daar met boete vasgestel word wanneer ongemagtigde persone beperkte gebiede betree. Nadat ek van my ingenieurs oor hierdie versoek gehoor het, het ek ingespring omdat dit my die geleentheid gegee het om werklike werklike, eerlike en goeie wiskunde te doen.

In my vroeëre lewe as PhD-student aan UC San Diego was ek bevoorreg om elke dag aan wiskundeprobleme te kon werk. In my huidige posisie as uitvoerende hoof van Telaeris is daar egter min geleenthede om hoër wiskunde te gebruik. Maar seun - hou ek ooit van wiskunde! En omdat ons die probleem vir ons kliënte opgelos het, kry u die oplossing gratis deur net te lees.

As ons aanvanklik na die kliënt se probleem kyk, besluit ons dat die lesers se antennas waarskynlik weens die hoë plafonne in die pakhuis in die vloer sal wees.

Die vraag wat ons moes beantwoord was dit:

Hoe ver van die lyn moet die RFID-leser geïnstalleer word?

RFID energie kegel

Ons het wye RFID-antennas gekies om die aantal antennas wat gebruik sou word, te verminder. Elke antenna het 'n breedte van 45 grade gehad. As werknemerskentekens om die nek gedra word, moet die kentekens ongeveer 4 voet bo die grond hang. Dit is hier waar die wiskunde inkom. Ons moet 'n reeks vergelykings opstel om die afstand X vanaf die lyn wat die leser moet installeer, te bereken. Die diagram word hieronder getoon.

Math Setup

Ek het dertig jaar teruggekeer na my trigonometrie klas by La Salle High School in Pasadena met mnr. Uejima, ek het 'n paar feite onthou. Gegewe een kant en een hoek van 'n regter driehoek, is dit moontlik om op te los vir alle ander kante of hoeke.

Eerstens moet ons die hoek α kry. Omdat α + θ 'n regte hoek (90 °) is en ons weet dat die volle balkwydte 45 is, kan ons vir α oplos met die volgende vergelykings.

meetkunde

Toe kom daar uit my donker uitsparings 'n akroniem wat roep uit "TOA .... TOA ... TOA" - raaklyn is gelyk aan die teenoorgestelde teenoor aangrensende! Hiermee kon ek die vergelykings opstel om direk vir die afstand X op te los.

Trigonometrie

As ons dit op skool gebruik, het ons natuurlik trig-tabelle agter in ons wiskundeboeke. Vandag het ek net my selfoon gevra "wat is die raaklyn van 67.5 grade" en is beloon met die waarde vir my berekeninge.

Die antwoord vir die afstand van die lyn word bereken 1.66 voete of 20 duim weg van die lyn af. Dit maak die moenie oorsteek nie sone eerder streng en goed vervat.

Ek hou van die feit dat ons met net 'n bietjie wiskunde en gesonde verstand vinnig kan karakteriseer hoe 'n stelsel teoreties moet optree. Dit is natuurlik nie die passiewe manier nie RFID kan weerspieël en weiering, maar sommige probleme kan net opgelos word met toetse in die veld.

Die volgende keer as ons in wiskunde kom, hoop ek dat ek die multi-veranderlike optimalisering van intydse liggingstelsels kan bespreek ... maar op die een of ander manier dink ek dat ek 'n baie kleiner gehoor vir daardie artikel sal hê!

Kommentaar

  1. Steve sê:

    Dave,
    Ek geniet u nuusbrief en nog belangriker, ek verstaan ​​meestal wat u sê. As u dus probeer om die onderopgeleide onder te bereik, dan slaag u daarin. Hoop dit vind dat dit goed gaan met u en u stam.
    Steve

Laat 'n boodskap

*

e-pos inskrywing

Kry die nuutste opdaterings direk na u inkassie gestuur